2021-03-26 17:42:45• hírek • Szatmár.ro

Pedagógusokat és diákokat díjazott az RMPSZ

Jeles eseménynek adott otthont pénteken a Református Gimnázium: ott szervezték meg a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség szatmári szervezetének idei Apáczai-, Bolyai Farkas- és Mákvirág-díjainak átadó ceremóniáját.

A járványügyi korlátozások miatt az egyébként nagyszabású esemény csak a díjazottak és az őket elkísérő 1-2 személy jelenlétére szorítkozott, így kitüntettek családias, szűk körben vehették át elismeréseiket.

A jelenlévőket Szejke Otilia, az RMPSZ szatmári szervezetének programfelelőse köszöntötte. Elmondta, próbálták halasztani ezt a napot, annak reményében, hogy sikerül némiképp szélesebb körben megtartani ezt az eseményt, melyet a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) szatmári szervezete kiemelten fontosnak tart. Majd rámutatott, hogy a szövetség az évek során számos olyan díjat és kitüntetést hozott létre, amelyekkel próbálja a Romániában, Erdélyben magyarul dolgozó pedagógusok, illetve magyar tagozaton tanuló, kimagasló eredményeket elért diákok munkáját elismerni.

„Megtiszteltetés és külön öröm számunkra, hogy minden alkalommal, amikor ezek a díjak kiosztásra kerülnek, nehéz dolgunk van, hiszen van miben válogatnunk, de mindig a legjobbak kapják ezeket a díjakat. Mindez azt bizonyítja, hogy Szatmár megye jól áll eredményekben: munkájukat komolyan vevő és jól végző pedagógusok és eredményes, ügyes diákok tekintetében is."

Ezt követően Póti Eduárd házigazdaként vette át a szót, hogy ismertesse a díjakat, illetve elmondja, kik is lesznek azok, akik ez alkalommal részesülni fognak ezekben. Elmondta azt is, hogy a díjazottak előző tanévben elért eredményeik fényében kapják eme kitüntetéseket, melyeknek különböző fokozataik is vannak, így akik másodjára, esetleg harmadjára részesülnek az adott elismerésben, azok nem bronz, hanem ezüst, vagy arany, fokozatú díjat vehetnek át. Ez idén két esetben történt meg.

Az iskolaigazgató szavait követően Miclăuș Judit, az RMPSZ megyei szervezetének alelnöke és Rákosi Réka RMPSZ-tag felolvasták a díjazottak laudációit, majd Szejke Otilia átadta az elismeréseket a következők szerint:

Apáczai-díjazottak:

  • dr. Frigy Szabolcs pedagógus, 
  • Jáger dr. Péter Mónika pedagógus.


Bolyai Farkas díjat kapott kiemelkedő matematikai eredményeiért Éles Júlia, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, 10. osztály, felkészítő tanára Ványi Emese.

Márkvirág díjat kaptak, a megye, évfolyamonként legkimagaslóbb eredményeikért:

  • Nagy Boglárka, bronz fokozat, IX. osztály, Kölcsey Ferenc Főgimnázium,
  • Éles Júlia, ezüst fokozat, X. osztály, Kölcsey Ferenc Főgimnázium,
  • Kiss Krisztián, ezüst fokozat, XI. osztály, Kölcsey Ferenc Főgimnázium,
  • László István, bronz fokozat, XII. osztály, Nagykárolyi Elméleti Líceum.


Gratulálunk! 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: